Skocz do zawartości


Zdjęcie

Problem przy logowaniu - minecraft.net


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 ciekav_PL

ciekav_PL

    Nowy

  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 21 marzec 2011 - 12:02

Witam.
W piątkową noc nabyłem oryginalną wersje minecrafta. Zakupu dokonałem z strony minecraft.net. Pobrałem mainecrafta ale nie udało mi się do dziś niestety zalogować jeszcze do serwera. Ciągle wyskakuje problem z połączeniem. Sprawdzałem na kilku kompach i jest to samo. Podobnie nie udało mi się wgrać żadnego skina. Z początku myślałem ze może to przeciążone serwery czy coś, ale już zaczynam się martwić. Kasa wielka nie jest, ale jak za coś zapłaciłem to chciałbym z tego korzystać. Czy ktoś wie dlaczego taki jest z tym problem? Może jest jakiś okres miedzy opłaceniem konta a jego aktywacja? Z góry dziękuje za pomoc.

#2 Lealen

Lealen

    Zapalony Programista

  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 21 marzec 2011 - 12:09

Ze skinem jest problem i po wgraniu nie wyświetla się, że się zmienił, ale tak naprawdę jest już ustawiony nowy. A co do tego, że nie można się zalogować to przez taki długi czas wątpię aby było, więc podejrzewam coś z javą. Sprawdź czy nie tworzy się jakiś plik z błędem w folderze z launcherem i jakbyś mógł to załącz ten plik (błąd) w tym temacie.

Ale sprawdź czy firewall nie blokuje połączenia.

(Albo to jakiś problem z bramą/usługodawcą neta ale w to wątpię.)

#3 wojtek858

wojtek858

    Woohooo! Orzeszek pod kanapą!

  • Użytkownik
  • 2743 postów

Napisano 21 marzec 2011 - 21:51

Spinguj minecraft.net z konsoli i wklej wynik.
Jeżeli masz jakieś pytania, co do powyższego, to poszukaj tematów, bo było już kilka takich samych.
Dołączona grafika

#4 ciekav_PL

ciekav_PL

    Nowy

  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 22 marzec 2011 - 20:37

Witam i dzięki za odpowiedzi. Niestety na razie nie udało mi się rozwiązać tego problemu. Obadałem zapore( korzystam z ESET Smart Security) i nie blokuje ani javy ani minecrafta. Poniżej wklejam test ping dla witryny minecraft.net. Mnie on wiele nie mówi ale może wam coś powie ;) Bez problemu mogę grac jako premium user przez przeglądarkę (Firefox) za to wszelkie próby połączenia się z poziomu pobranej aplikacji kończą się brakiem sukcesu. Acha i nie pojawia się żaden log o błędach. Wszystko pięknie, tylko nie mogę się zalogować po prostu z tego okienka startera. Przyznaję się że kompletnie zgłupiałem już co z tym zrobić.

Microsoft Windows XP [Wersja 5.1.2600]
© Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

C:\Documents and Settings\ciekav>ping minecraft.net

Badanie minecraft.net [50.16.203.217] z użyciem 32 bajtów danych:

Odpowiedź z 50.16.203.217: bajtów=32 czas=132ms TTL=45
Odpowiedź z 50.16.203.217: bajtów=32 czas=130ms TTL=46
Odpowiedź z 50.16.203.217: bajtów=32 czas=130ms TTL=45
Odpowiedź z 50.16.203.217: bajtów=32 czas=129ms TTL=45

Statystyka badania ping dla 50.16.203.217:
Pakiety: Wysłane = 4, Odebrane = 4, Utracone = 0 (0% straty),
Szacunkowy czas błądzenia pakietów w millisekundach:
Minimum = 129 ms, Maksimum = 132 ms, Czas średni = 130 ms

#5 Lealen

Lealen

    Zapalony Programista

  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 22 marzec 2011 - 22:57

Ping jak ping, wyświetla czas dotarcia pakietów i przy okazji mówi czy serwer działa.

A próbowałeś pobrać jeszcze raz launcher i/lub wywalić wszystkie pliki z %appdata%/.minecraft ?

#6 ciekav_PL

ciekav_PL

    Nowy

  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 28 marzec 2011 - 11:59

Dziękuje wszystkim za pomoc. Problemem okazał sie być nowy luncher minecrafta. Pobrałem stary i to rozwiązało wszelkie klopoty z połączeniem :)
Raz jeszcze dzięki!




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych